Om mig | Thord Eriksson
84
page-template-default,page,page-id-84,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive

Född 1966, uppvuxen i Köping, Västmanland.

Började skriva i lokaltidningen Bärgslagsbladet som 16-åring och blev som 19-åring anställd som reporter och redaktör på musikmagasinet Slitz (flera år innan mjukporren tog över). Frilans sedan början av 90-talet med några tillfälliga avbrott för anställningar (bland annat Dagens Nyheter, nyhetsmagasinet Fokus och Dagens Samhälle).

Har gjort en del radio (Godmorgon, Världen!, Medierna) och lite tv (En bok, en författare).

Nominerades 2013 till Sveriges tidskrifters utmärkelse Årets journalist och gav 2014 ut boken ”Folk dör här – en pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid”, om äldreomsorg och den egna erfarenheten av att ha en förälder som flyttar in på äldreboende.

Boken Dom som stod kvar, om ensamkommande unga, Sveriges migrationspolitiska helomvändning och frivilliga krafters betydelse ges ut i september 2019.

Tar uppdrag som moderator och åker gärna runt i landet och pratar om mina böcker.