Böcker | Thord Eriksson
176
page-template-default,page,page-id-176,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive

Det är något genant att vi från svensk sida förefaller ligga i bakkant här är titeln på min nya bok (mars 2024).

I september 2019 kom min bok Dom som stod kvar om ensamkommande unga och den oerhört viktiga insats som civilsamhällets volontärer gjort och fortfarande gör för den här utsatta gruppen. Så här skriver recensenterna:

”Det finns en desperation och en sorgsen vrede i den här prosan.” Dagens Nyheter

”En omskakade reportagebok i nuet – och ett stenhårt dokument för framtiden.” Expressen

”Ett sorgligt men välskrivet dokument över händelser i vår tid som framtida generationer kan komma att betrakta med andra ögon.” BTJ

”Ett personligt vittnesbörd, men också ett profetiskt skri mot den orätt som pågår runtomkring oss.” Opulens.

”En oerhört stark bok, som omöjligt kan lämna någon som läser den oberörd.” Journalisten

”Boken ska främst läsas för att du ska förstå hur dramatiskt Sverige har förändrats.” Göteborgs-Posten när Dom som stod kvar placeras på listan över 2019 års tio bästa svenska fackböcker.

”Inget jag läst under året har varit på samma gång så drabbande som trösterikt glasklart som ’Dom som stod kvar’.” ETC

I september 2019 kom min bok Dom som stod kvar om ensamkommande unga och den oerhört viktiga insats som civilsamhällets volontärer gjort och fortfarande gör för den här utsatta gruppen.

År 2014 kom Folk dör här – en pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid, utgiven av Natur & Kultur. Boken är en granskning av svensk äldreomsorg med utgångspunkt i min egen erfarenhet av att ha en nära anhörig på äldreboende samt granskningen av äldreboendet Koppargården där den så kallade Caremaskandalen startade.

Boken fick bra recensioner:

”Reportaget växer och imponerar, sida för sida.”
Dagens Nyheter

”Thord Eriksson har skrivit en mycket viktig bok om frågor som berör alla i Sverige.”
Vi läser

”Det är en lågmält stark och prövande berättelse /…/ Thord Erikssons bok är så bra för att den sätter människan i centrum – jag vill inte behöva vara rädd för att bli gammal – och demonstrerar hur mekanisk debatten om vinst i vården gärna blir.”
Göteborgs-Posten

”Folk dör här är en uppfordrande bok som borde väcka många funderingar hos beslutsfattare, inom medier och bland alla oss som ska bli gamla.”
Jönköpings-Posten