Thord Eriksson | Journalist
15343
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15343,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Jag har varit journalist i många år, omväxlingsvis som anställd och som frilans.
År 2012 nominerades jag till utmärkelsen Årets Journalist, efter en serie artiklar i tidningen Dagens Samhälle som kastade nytt ljus över den så kallade Caremaskandalen.
Historien, som kretsade kring äldreboendet Koppargården där den etablerade berättelsen startade, var sedan en av utgångspunkterna för min bok Folk dör här – en pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid som utkom 2014 på bokförlaget Natur & Kultur.
Efter några års anställning som reporter på Dagens Samhälle blev jag vintern 2015 åter frilans. Jag medarbetar varje månad i pensionärsorganisationen PRO:s medlemstidning – en av Sveriges största publikationer med en upplaga på närmare 400 000 exemplar – där jag skriver aktualiteter som rör vård, omsorg, pensioner och andra politiska frågor med särskild relevans för äldre.

Hösten 2017 gör jag ett inhopp som chefredaktör för Svensk Biblioteksförenings tidskrift Biblioteksbladet – ett uppdrag på halvtid så det finns fortfarande utrymme i kalendern för andra åtaganden.