Thord Eriksson | Författare
15042
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15042,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

FOLK DÖR HÄR

Våren 2014 kom min bok Folk dör här – en pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid. Den är en granskning av svensk äldreomsorg. Utgångspunkterna är min egen erfarenhet av att ha en nära anhörig på äldreboende samt granskningen av Koppargården där den så kallade Caremaskandalen startade. Boken går att beställa här.

Pressröster om Folk dör här

Reportaget växer och imponerar, sida för sida.
Gunnar Wetterberg, Dagens Nyheter

Det är en lågmält stark och prövande berättelse /…/ Thord Erikssons bok är så bra för att den sätter människan i centrum – ”jag vill inte behöva vara rädd för att bli gammal” – och demonstrerar hur mekanisk debatten om vinst i vården gärna blir.
Lars Åberg, Göteborgs-Posten

För mig var det en ögonöppnare; när mediedrevet går kanske man ska sitta lite stilla och tänka att det kan finnas en annan sida av saken. Han företräder den mer mångfacetterade bilden på ett väldigt bra sätt.
Magnus Utvik, Godmorgon, Sverige, Sveriges Television

I kapitlen om pappa kombinerar Eriksson en personlig berättelse med en saklig granskning av boendet med en balanserad skicklighet: läsaren blir både rörd och informerad. Bokens andra utgångspunkt är Carema-skandalen på Koppargårdens äldreboende 2011./…/Enligt Erikssons gedigna granskning gav media en ensidig och bristfällig information, fokus var på att bristerna fanns på ett vinstdrivande företag. Frågan som han ställer är om vinst och kvalitet står i motsatsförhållande till varandra.
Vestmanlands Läns Tidning

Folk dör här är en uppfordrande bok som borde väcka många funderingar hos beslutsfattare, inom medier och bland alla oss som ska bli gamla.
Rikard Flyckt, Jönköpings-Posten

Thord Eriksson har skrivit en mycket viktig bok om frågor som berör alla i Sverige.”
Torbjörn Elensky, tidningen Vi

Engagerande bok om den svenska åldringsvården.
Ingalill Mosander, Aftonbladet

PRATA MED PRESSEN

Det började med att en före detta elev på Poppius journalistskola, där jag både undervisat och suttit i styrelsen, hörde av sig och bad mig komma till hens arbetsplats för att föreläsa om journalistik. Den före detta eleven jobbade på en statlig myndighet, närmare bestämt en avdelning som hade mycket kontakt med media.

Detta gjorde den före detta eleven och hens arbetskamrater nervösa och illa till mods. Hur skulle de bära sig åt i mötet med journalister? Vad hade de för rättigheter och skyldigheter? Hade jag några goda råd?

Sedan dess har jag hållit den föreläsningen ganska många gånger, främst för tjänstemän i offentlig sektor, och varje gång har det varit väldigt uppskattat.
Det jag har att berätta är inget hokus pokus, utan baseras på kompetens och erfarenhet efter många år som journalist.

Våren 2016 bestämde jag mig för att skriva en enkel handbok på samma tema och resultatet blev Prata med pressen – handbok för intervjuade.

Handboken kan beställas här. Eller hör av dig direkt till mig med din beställning.

Här är ett par omdömen:

”Jag vill bara helt kort ge en stor tumme upp för din föredömligt tydliga och koncisa handbok./…/Kommer att rekommendera den i mina nätverk.”

Johan Mellnäs, projektledare på företaget Prevent, konsulter inom arbetsmiljö ägt av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

”En bok för alla medieovana tjänstemän som efter att ha läst den slipper sätta hjärtat i halsgropen när de lyfter luren och har en journalist i andra änden av tråden.”

Tidningen Journalisten.