Thord Eriksson | Föreläsare och Moderator
14968
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14968,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Föreläsare

Min föreläsning handlar om journalistik och medielogik och den riktar sig företrädesvis till tjänstemän från offentlig och privat sektor, som ibland kontaktas av media.

Jag har skrivit ”Prata med pressen – handbok för intervjuade” på samma tema, en 74-sidig skrift för den som på egen hand vill förbereda sig på stunden då telefonen ringer och en journalist vill ställa frågor. Den kostar 89 kronor och kan beställas här.

Föreläsningen kretsar kring hur de kan förbereda sig för situationen genom att lära sig mer om hur vi journalister jobbar, tänker och vilka yrkesregler vi måste förhålla oss till.

Föreläsningen är i grundutförandet en timme lång men kan skräddarsys och kompletteras med workshop och praktiska övningar.

Intervju med statssekretare Per Olsson Fridh för Kulturrådets räkning. Almedalsveckan 2016.

 

Moderator

Det här är en roll jag trivs väldigt bra i. Den är rolig och utmanande.
Jag har lett timslånga panelsamtal och utfrågningar såväl som konferenser som sträcker sig över flera dagar.

Några av mina uppdragsgivare: Regeringskansliet/Socialdepartementet, Sveriges Kommuner och Landsting, Statens Kulturråd, KFS, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, Kungliga Tekniska Högskolan, Svensk Scenkonst, Unionen, Försvarsmakten, Riksteatern, Försäkringskassan, Fordonskomponentgruppen, Stockholms stad, AMF Fastigheter, Hemsö, Bonnier Fastigheter.

 

Omdömen

Vi anlitade Thord som moderator på vårt kundevent Cad-Q Dagarna i oktober 2011. Utmaningen var att hålla ihop en eftermiddag med 5 föreläsare (däribland Maria Wetterstrand och Monica von Schmalensee från White Arkitekter) på ämnet ”Effektivare processer och bättre miljötänk inom bygg- och fastighetsbranschen” samt leda en efterföljande paneldebatt. Thord gav redan från start ett mycket professionellt intryck. Han genomförde noggranna förberedelser samt presterade mycket väl på plats. Det kändes tryggt att ha Thord som moderator på vårt event och jag kan varmt rekommendera honom.
Kristina Arelis, Communication Manager och projektledare Cad-Q Dagarna, Cad-Q

Thord Eriksson är en uppskattad moderator som med en lugn och humoristisk känsla får talare och paneldeltagare att känna sig välkomna och genom sina mycket väl förberedda frågor ger talare och paneldeltagare intressanta frågeställningar att svara på och håller debatten på en hög nivå. Kan varmt rekommendera Thord Eriksson som moderator.
Mikael Nybacka, biträdande chef, KTH Transport Platform

När vi har arbetat med Thord Eriksson har det varit slående med vilken snabbhet han har satt sig in i olika ämnen och frågeställningar. Som moderator har han dessutom haft en stark förmåga att på ett handfast och säkert sätt styra debatterna till tydliga avslut och beslut.
Christian Giertta, utvecklingschef, Svenska Möten

 

Thord gav ett mycket professionellt intryck och lyckades trots mycket kort varsel leda seminariet och den efterföljande paneldebatten på ett mycket bra sätt. Jag kan varmt rekommendera Thord.

Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter

Påläst samtalsledare med förmåga att vrida och vända på olika frågeställningar.

Mats Hederos, vd AMF Fastigheter

Thord Eriksson är påläst och noggrann i förberedelser. Han har som moderator en unik förmåga i att skapa spännande möten, att snabbt fånga upp intressanta spår och samtidigt hålla i ämnet hela vägen.
Anna Wickman, kommunikationschef Scouterna

Svensk Scenkonst engagerade, tillsammans med Riksförbundet Sveriges Museer, Thord Eriksson som moderator vid ett seminarium om makt och decentraliserad kulturpolitik under Almedalsveckan 2011. Thord Eriksson kom med många goda idéer under planeringsfasen, gjorde grundlig research, förberedde paneldeltagarna på ett bra sätt och var en lyhörd men samtidigt offensiv samtalsledare som engagerade såväl deltagare som publik, vilket bidrog till att seminariet blev framgångsrikt.
Helena Faxgård, kommunikationschef Svensk Scenkonst, branschorganisation för arbetsgivare inom musik, dans och teater